Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Los Gigantes uitstap (1,5 km van Puerto de Santiago)

 

Los Gigantes is een plaats aan de westkust van het Canarische eiland Tenerife. De plaats behoort tot de gemeente Santiago del Teide en telt 2721 inwoners. Ten zuiden ligt Puerto de Santiago.

Los Gigantes is een charmant toeristisch dorpje gebouwd tegen de steile kliffen van het Tenogebergte, en is zeker een bezoekje waard. Na dit dorpje stopt de bewoonde wereld van de Zuid-Westkust, het eindigt tegen de hoge kliffen, die pal rechtop uit te zee reiken.

Het is een levendig havendorp, gelegen op wandelafstand van Puerto de Santiago en gebouwd aan de voet van de 600 meters hoge kliffen, "Los Acantilados" geheten. In de jaren '60 stonden hier enkel wat boothuisjes en oude vissershutten. Er ligt ook een klein zandstrandje.

Los Gigantes heeft de hoogste kliffen van Europa. In het pittoreske haventje kan je de boot nemen om walvissen en dolfijnen te spotten of andere watersportactiviteiten. Verschillende boten vertrekken dagelijks vanuit de haven om walvissen te spotten. Er zijn maar 3 plaatsen op de hele wereld waar er het ganse jaar door walvissen en dolfijnen te zien zijn. Tenerife is er één van. Ook diepzeeduikers zijn hier op hun plaats.

In 2016 leeft dit bruisende plaatsje, befaamd om haar romantisch mooie zonsondergangen, van de talrijke overwinteraars en toeristen die er een frisse verpozing zoeken op de vele terrasjes aan de jachthaven en er genieten van het fenomenale uitzicht op het spectaculaire rotsmassief. 

Je kan er ook een wandeling maken in de bekende Mascakloof. Los Gigantes grenst aan het natuurreservaat Teno of Parque Rural de Teno.

Er is ook een mooi aangelegd wandelpad langs de rotskust richting het vissersdorp Puerto de Santiago.


 
Authentieke bouwstijl Los Gigantes, dit straatje leidt naar het zandstrand van Los Gigantes
 
 
Haventje Los Gigantes, met verschillende boetiekjes, bars, restaurantjes en winkeltjes en het strand.
 
 
Een hele dag op een replica piratenschip pilootwalvissen en dolfijnen spotten, eten, drinken en zwemmen in zee...
 
 
Pilootwalvissen (grienden) en dolfijnen spotten met de boot, 15 euro voor een boottocht van 2 uur met een drankje en een versnapering, een duik in de oceaan en een tocht langs de kliffen van Los Gigantes, verschillende tourmogelijkheden per dag.De beste tijd van het jaar om walvissen en dolfijnen met een boot te gaan spotten is van maart tot begin juni, dan zijn ze met velen. Maar ze zijn er het hele jaar door, allerlei soorten passeren de Oceaan.
 
Tenerife is 1 van de 3 plaatsen op de wereld waar je het hele jaar door dolfijnen en walvissen kan zien soms minder soms meer, maar er zijn er altijd genoeg. Een 300 tal hebben daar hun habitat, ze houden van inktvis en die leeft daar in grote getallen.
 
 
Hele mooie momenten dichtbij.
 
 
 
DOLFIJNEN, GRIENDEN EN WALVISSEN

Van de 79 soorten walvisachtigen die wereldwijd leven, leven er 19 soorten in de Canarische wateren.
 
Er leven permanent een 300 tal pilootwalvissen (grienden) en dolfijnen voor de kust van Los Gigantes. De oceaan zit daar vol met voedsel voor deze zoogdieren o.a allerlei vissen, octopussen en pijlinktvissen hun lievelingseten. Pijlinktvis is ook de favoriete maaltijd van de potvis (Physeter marcrocephalus)

Een kleine kilometer uit de kust doen ze zich tegoed aan grote scholen ‘caballas’ of makreel. Zelf vallen ze niet zo op, maar de meeuwen verraden hun aanwezigheid. Deze laatsten vliegen in grote getale boven het zeeoppervlak en snoepen de visrestantjes naar binnen.

Tenerife is een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te bekijken, en dit kan het hele jaar door. Een groot aantal soorten trekt langs de eilanden of kiest voor een permanent bestaan in de vruchtbare wateren. De meest voorkomende dolfijnensoort is de griend, plaatselijk bekend onder de naam ‘calderón tropical’. Het is de soort die het best gedijt in deze oceaan. Ze worden het hele jaar door gespot ze verlaten hun biotoop niet.
Het ligt van de tijd van het jaar en het seizoen welke andere soorten er voorbijzwemmen of even verblijven.
 

De grienden vinden plaatselijk wat ze nodig hebben: de kalme wateren, de temperatuur van het water minimuum 18-20° Celsius en de diepte tussen Tenerife en La Gomera gemiddeld 1.500 meter tot maximum 2.400 meter en de Canarische wateren zitten boordevol eten. 

Soms kan je de walvissen en dolfijnen zien spuiten en springen vanop het wandelpad langs de zee van Puerto de Santiago naar Los Gigantes, net voorbij de 1e draai als je in Puerto de Santiago, aan het haventje vertrekt, het witte trapje op (langs het kapelletje).
 
 
muralcetaceos
 
 
 
 
Overzicht van Los Gigantes


 
 
Mooi aangelegd wandelpad langs de rotskust en zee, van Los Gigantes naar Puerto de Santiago, je komt eerst aan in het kleine haventje in Puerto de Santiago en Playa Chica, met strandbar. Vandaar kan je naar het dorp.
 
 
 
 
 
Kliffen van Los Gigantes
 
 
De steile kliffen (600m hoog) van heel nabij kan alleen via een boot
 
 
Mini-keistrand langs de kliffen, steiger vertrek-/aankomstplaats Masca wandeling.
 
 
Je kan ook zelf een boot huren, of onderwaterbromfietsen, waterscooters, enz... er zitten veel vissen, mooi om te snorkelen. 

 
Of zonnen op het zwarte lavazandstrand van Los Gigantes met uitzicht op de haven en de mooie hoge kliffen.
 

Atlantis, de mythe achterna

 

Zo een 300m voor de kustlijn tussen Los Gigantes en Puerto de Santiago ligt volgens sommige mytes het verborgen Atlantis.
Je kan er enkel komen via erkende duikschool/boot duik, er wordt geankerd op de top van een groot 3-hoekig basaltplatform. In de oceaan kan je enorme rotsformaties zien, die opgebouwd zijn uit verschillende 6-hoekige basaltzuilen en verder zijn er ook trappen in basalt te zien, er zwemmen o.a. zeepaardjes.

De geschiedenis van de Canarische eilanden is erg nauw verbonden met de legende over de verdwenen beschaving van het mytische Atlantis.
zie website: duiken-in-tenerife.webclick.nl
 
 
Eten en drinken
 
 
 
Het gezellige plein voor het kerkje van Los Gigantes met authentieke huizen met de houten balkonnen, gezellige terrasjes en restaurantjes.
Heerlijk plekje om rustig te genieten. Van een kop koffie met stukje taart tot een uitgebreid menu.
 
 
OPGELET!
Sinds 2014 is er betaalparking in Los Gigantes centrum. Binnen de blauwe lijnen is betaalparking, de witte lijnen niet.
De boetes liggen vrij hoog. We hebben er een gezien van 80 euro!
 
Je raakt er makkelijk te voet vanuit Puerto de Santiago of Playa de La Arena (1,5 - 1,7km). Je raakt er ook makkelijk met de bus en een taxi vanuit Puerto de Santiago tot aan de bushalte van Los Gigantes kost 3 euro, rij je verder met taxi tot aan de haven kost het ong. 5 euro.
 
 
 
Het kleine mooie kerkje van Los Gigantes
 
 
Een beetje verder de jachthaven van Los Gigantes
 
Zicht op waar het dorpje Los Gigantes stopt, tegen de bergen, het Tenogebergte.
 
Zicht vanuit Puerto de Santiago op de kliffen en het dorp Los Gigantes,
foto zie:  http://www.todotenerife.es/en/article/show/279/los-gigantes-y-puerto-de-santiago
 
 
Zicht op de kliffen met een gedeelte van het dorp Puerto de Santiago
 
 
Info kaart en kaartvergroting zie: http://www.losgigantes.com/Maps.php
 
 
 
Andere activiteiten
 
 
Zwemcomplex El Laguillo in Los Gigantes
 

zwembadencomplex met natuurlijk zeewater.

Het mooie openbare zwemcomplex El Laguillo, fijn om met de kinderen naar toe te gaan. Het zwembaden complex El Laguillo heeft natuurlijk zeewater en zonneterrassen, met ligstoelen, parasols, café en bar. Het ligt aan de Pablado Marinero, aan het haventje. Het is ontworpen door de Canarische architect César Manrique (zie Puerto Cruz). Het ligt links als je naar de haven wandelt. Het ligt kort bij het zandstrand van Los Gigantos en heeft een natuurlijk zeemeer.

Inkom ong 4,5 euro, jonger dan 8 jaar gratis. U kunt de hele dag blijven. Restaurant ong. 10 euro voor maaltijd en drankje.
Zwembad geopend: 10:30-18u30, in het restaurant kan je eten van 9u tot 16u30, maar het is geopend van 9u tot 18u voor koffie, drankjes enz. 

 

Zandstranden

 

Het zandstrand in Los Gigantos, dicht bij de jachthaven van Los Gigantes, laatste straat rechts voor de haven als je naar de haven wandelt.

 

 

Het zandstrand aan het vissershaventje in Puerto de Santiago, net voor de strandboulevard die daar vertrekt naar Los Gigantes.
Met strandbar, parasols en alle voorzieningen.

 

Natuurlijk meer

 

Het natuurlijke zeemeer met zonneterras, te bereiken via zwembadencomplex El Laguillo. Er zijn ligzetels en parasols aanwezig. 

 

Rotszeezwembad op weg van Puerto de Santiago naar Los Gigantes

 


Crab Island


Een minder bekende plek is het rotszeewembad bij Crab Island aan de zuidelijke rand van Los Gigantes, een afgelegen plekje om te zonnen en te genieten van het uitzicht op La Gomera.
Het rotszwembad, met natuurlijk zeewater, is te zien vanop het wandelpad van Puerto de Santiago naar Los Gigantos.  Te bereiken via een wandelpad met een stenen trap. Voorzichtig zijn als de zee ruw is met de zeestromingen. Er zwemmen soms ook vissen in. Je doet best waterschoenen of slippers aan, daar de ronde stenen in het rotszwembad vrij glad zijn.

Er staan duidelijke wegwijzers naar het zeezwembassin en er is een nieuw rustbankje. Heel mooi uitzicht. Tot oktober 2014 omleiding voor voetgangers, wegens werken aan een voetpad er naar toe. Er is gratis parking voor auto's kort bij het zwembad.

 

Openbaar zwembadcomplex OASIS met zéér mooi uitzicht op zee, La Gomera, de kliffen én de haven.

 

Het leuke openbare complex OASIS, met verwarmd infinity zwembad, heeft een prachtig uitzicht op de kliffen van Los Gigantes en de Oceaan. Het is helemaal vernieuwd en zeer gezellig gemaakt. Vanaf het terras heb je een heel mooi zicht op de zonsondergang en de zee.

Het ligt in Los Gigantes vlak aan de Oceaan en dicht bij de haven.

Voor wie niet graag in het zand zit. Er zijn grote ligweiden met mooi onderhouden gras en mooie beplantingen. Een groot verwarmd infinity zwembad dat lijkt te eindigen in de zee, een paar toffe schuifaffen in het zwembad, een leuk vrij groot kinderspeelbad, met fonteintjes en klimhuisje en speeltoestellen. Het complex is omheind, dus kinderen kunnen er vrij rondlopen en spelen.

Oasis biedt ook mogelijkheid tot verschillende sporten, er is ook een bar (sluit rond 18u in de winter) en restaurant met terras en prachtig zeezicht, op de haven en op El Laguillo zwembad.
Inkom zwembadcomplex is 8 euro per dag, ligzetel inbegrepen, parasol kost 2 euro. Je kan je plaats kiezen op de ligweide en dan komt het personeel je ligzetel brengen.

Vrije entree voor de bar, terras en het restaurant. Het restaurant heeft goede revieuws.


    
Groot infinity zwembad met schuifaf omringd door ligweiden, tuin en sportmogelijkheden.
Afbeeldingsresultaat voor piscina publica oasis los gigantes tenerife  
Zeer verzorgd publiek verwarmd infinity zwembad met leuke aparte kinderspeelhoek en groot plonsbad.

 
 
 
 
 
 
Tipsy Terrace

Openbaar sportterrein, met mooi zwembad, verschillende tennisbanen, minigolf, bar, restaurant...

ligt op weg van Puerto de Santiago naar Los Gigantes

 

 tennisbanen en minigolf


het zwembad van Tipsy Terrace met ligweide met ligzetels, en mooi terras
 
 
Zeer helder water in Tenerife om te snorkelen en te duiken
 
 
 
 
Duiken in Los Gigantes

Dit deel van de Atlantische Oceaan is redelijk rustig voor het grootste deel van het jaar dankzij de opvang door de Los Gigantes kliffen en de zee houdt een temperatuur tussen 18 ° C in januari tot 24 ° C in september. De netheid van het water produceert zichtbaarheid tot 35 M, tot grote vreugde van de onderwaterfotografen. Door de vulkanische oorsprong van Tenerife, ziet u vreemde rotsformaties - achthoekige pilaren van basalt die lijken naar boven te groeien vanuit de zeebodem. U vindt enkele duikcentra op je weg van Puerto de Santiago naar Los Gigantes, aan Playa de la Arena en in Los Gigantes zelf.
(zie duikclubs verder de omschrijving)
http://www.diving-in-tenerife.com
 
 
Carnaval Los Gigantes
 
 
Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen voor de kostuums van carnaval. Carnaval wordt heel uitgebreid gevierd in Tenerife en ook in Los Gigantes/Puerto de Santiago.
Dit jaar op 19, 20, 21 en 22 februari 2016.
 
 
 
 
 
 
 
Sporten
 
 

Sport Center los Gigantes

+34 922 86 00 86
Op wandelafstand van Puerto De Santiago
 
 
 
 
Het lavazandstrand van Los Gigantes
 
 
Het rotszeezwembad bij Crab Island, ligt tussen Puerto de Santiago en Los Gigantes, er zwemmen ook vissen in.

 

 
 
Vergezicht op Los Gigantes en het rotszwembad, tijdens wandeling
 
 
 
Wandelen van Puerto de Santiago naar Los Gigantes
 
 
 
Haventje Los Gigantes met winkeltjes, bars, restaurantjes...

 
Mooie zonsondergang in Los Gigantes
 
 
Lekker genieten van de zonsondergang op een terras van een restaurantje Fishermans Inn in Puerto de Santiago richting Los Gigantes, met op de achtergrond het eiland La Gomera.
 
 
The Clubhouse Restaurant and Bar - Los Gigantes

Grill en barbecue restaurant

grill, barbecue, slaatjes, lekker eten met aangename live blues, rock muziek en folkmusic...
El Caldera, Los Gigantes, Tenerife, Spanje
0034600272035
 

Tapas

Tapasbar 23° (23grados) Plaza Bouganvillea, Los Gigantes op het kerkplein, aan het bankje met de mooie grote boom.
Heerlijke verse tapas, prima kwaliteit, ruime porties, zeer mooi gepresenteerd, vriendelijk personeel, fijne service en goede prijs, o.a. huisgemaakte gazpacho, tortilla, speciale mini-hamburger met mojo saus, rijst met inktvis, toast met ham en avocado, heerlijk gekruide kaaskroketjes... Mirador Archipenque

Mirador Archipenque ligt op de weg die omhoog slingert van Los Gigantes naar Santiago Del Teide. Een speciale plek om van je maaltijd en drankjes te genieten, tegen democratische prijzen. Tijdens de dag kan je vanop het terras genieten van het adembenemende landschap van Tenerife en de zee en s'avonds van de prachtige zonsondergangen.
Het grote terras ligt op het hoogste punt van Los Gigantes waar je ook een heel mooi zicht hebt op de gigantische kliffen en het eiland La Gomera. Een bezoek aan de Mirador Archipenque is een onvergetelijke ervaring voor de ziel en zintuigen. Er is een klein restaurantje, bar en winkeltje met mooie souvernirs.

specials

- Geroosterde kaas met mojo rojo en palm honing.

- De beste Barraquito (speciale koffie)

- Mojito

mirador Archipenque
Carretera General Puerto de Puerto de Santiago - Santiago del Teide
Maandag - zondag
9:00-21:00

http://therealtenerife.com/posts/ten-things-about-los-gigantes/
http://blog.tenerife.co.uk/places-enjoy-sundowner-tenerife/


 
 
The Green Corner Live Music and Sports Bar - Los Gigantes Tenerife
 

Paul en zijn team heten u van harte welkom in de Green Corner Live Music and Sports Bar in Los Gigantes Tenerife.

Deze familie runt al meer dan 15 jaar deze bar, met hun brede selectie van Britse en lokale bieren en sterke dranken, snacks en tapas uit de bar, een kopje koffie op het terras. Open vanaf 12u elke dag.

Elke avond live music met de beste muzikanten en entertainers van het zuiden van Tenerife en alle grote sportevenementen kan je meevolgen op breedbeeld-tv's in de bar. Sportbar.
Geen Karaoke, maar echte live muziek: van Canarisch Folk tot hedendaagse muziek, inclusief blues, rock, akoestische sessies, Ierse Country, en nog veel meer

live music:  The Traveller Blues Band, The Juke Joint Duo, blues, en Jam Sessions Musicians Swap Meets

The Traveller Blues Band: spelen elke vrijdagavond vanaf 20u30. Spelen Blues Band hamer nummers die alle leeftijden behagen. Elektrisch, akoestisch, swing en jazz uit de handen van deze grote muzikanten, ze creëren een geweldige sfeer.

The Juke Joint Duo: Spelen elke donderdagavond vanaf 20u30. Ze spelen een brede reeks Blues, Steelbox, Cigar Box, mondharmonica,slide gitaren en veel meer. Deze jongens nemen je mee terug naar de roots van de muziek, met een zeer gekoelde en ontspannen sessie van feel good tracks.

Jam Sessions Musicians Swap Meets: Elke maandagavond vanaf 20u. Ontmoeting van en voor muzikanten. Een fijne avond zowel voor muzikanten als voor toeschouwers.


 


Route 66 Bar - live optredens s'avonds, in het centrum van Los Gigantes richting Puerto de Santiago

 

Dolfijnen en walvissen spotten

Excursie de Flipper Uno

In de zomer zijn er dagelijks 3 excursies:

  • Om 11.30 een 3 uur durende vaart
  • Om 14.30 een 3 uur durende vaart
  • Om 17.30 een 3 uur durende vaart

In de winter zijn er dagelijks 2 excursies:

  • Om 11.30 een 3 uur durende vaart
  • Om 14.30 een 3 uur durende vaart 

Duiken
 
 

Los Gigantes


Dit deel van de Atlantische Oceaan is redelijk rustig voor het grootste deel van het jaar dankzij de opvang door de Los Gigantes kliffen en de zee houdt een temperatuur tussen 18 ° C in januari tot 24 ° C in september. De netheid van het water produceert zichtbaarheid tot 35 M, tot grote vreugde van de onderwaterfotografen. Door de vulkanische oorsprong van Tenerife, ziet u vreemde rotsformaties - achthoekige pilaren van basalt die lijken naar boven te groeien vanuit de zeebodem.

Duikcentra

Scuba diving Los Gigantes Diving Centre  
zeer bekend duikcenter in Tenerife

Telephone: 0034 922 860 431
Mobile: 0034 637 819 204
email: divinglosgigantes@gmail.com

Location:
Los Gigantes Diving Centre
Calle Poblado Marinero, Galeria de la marina Local N
Los Gigantes 38683
Tenerife

Los Gigantes Diving Centre bevindt zich in de Marina Arcade achter de Pizzeria Stella Marina die direct tegenover onze boot op pier nr. 6 ligt.

Ze laten hun boten nooit onbeheerd voor anker achter.
In overeenstemming met de Spaanse wetgeving en om de duiken met volledige veiligheid dekking, zijn hun boten zijn altijd bemand, terwijl duikers in het water zijn. De praktijk van het verlaten van een boot en onbemand achterlaten tijdens een duik kan leiden tot ernstige incidenten. Wees voorzichtig met wie je kiest om mee te duiken! De schipper is hier volledig en gelicentieerd als een gediplomeerd duikinstructeur of divemaster, getraind in redding en het toedienen van zuurstof.

Zuurstof-en EHBO-kit uitgevoerd ten alle tijden.
Hoewel het nooit is gebruikt in een noodgeval, het is altijd beschikbaar op de boot. We hebben wel tweede O2 kit in de reserve bij.

Duiken begeleid door een volledig gediplomeerd instructeur of divemaster.
Ze zijn er om te helpen en te helpen met kleine problemen en om te navigeren onder water, zodat je de beste duikplekken kan ontdekken.

Scuba Diving Verzekeringen.
In de Europese Unie is het verplicht met duiken een verzekering te nemen om je te dekken voor burgerlijke aansprakelijkheid en medische recompressietherapie hebben. Wij zijn aangesloten bij Dive Assure en DAN (Divers Alert Network), en we kunnen ze aanbieden tegen zeer redelijke prijzen aan klanten die daar geen eigen duiken verzekering hebben.

Beschikbare opslagruimte in het duikcentrum.
Full duikuitrusting is beschikbaar om te huren en duikers zijn voorzien van gewichten en 10, 12 of 15 liter stalen tanks.

Duiken vertrekken twee keer per dag, om 10.00 en om 14.00 uur, (op zondag gesloten) en keren altijd terug naar het centrum tussen de duiken. We bezoeken De Stingray Dive elke 4 tot 5 dagen, vertrek om 14:00. Duikers moeten  een half uur eerder aankomen om hun apparatuur te monteren. Op piekmomenten, zetten we meer duiken op per dag en werken op zondag indien nodig. Zoals de verste duikstek is een 1/2 uur durende boottocht vanuit de jachthaven, een duik neemt niet meer dan ongeveer 2 uur van uw tijd.

Post adres
Los Gigantes Diving Centre
Apartado de correos nº41  
Puerto Santiago 38683
Tenerife

Marina Los Gigantes Diving Centre duikschool

Hun professionele en vriendelijke duikinstructeurs houden ten alle tijde uw veiligheid in het achterhoofd. Zij bieden deskundige colleges voor beginners en gedegen advies voor de meer doorgewinterde duiker. Bovendien heeft hun volledig ingerichte klas alle faciliteiten die u zou verwachten van een top Diving Centre.

Het centrum is uitgerust met comfortabele en moderne faciliteiten gelegen in de jachthaven dicht bij hun duikboten en op slechts 20 meter van de zee. De twee boten (8 en 9 m lang) elke stoel 10 duikers limiet per duik in groep.
Alle duiken met bootduiken, zijn nooit meer dan 8 mijl uit de kust met een reistijd van ongeveer 15 minuten.

Het jaar rond
Dives : Daily at 10.00 , 12.00 and 16.00 hrs
Depth : 15 , 25 and 40 metres
Visibility : Between 15 and 35 metres
Temperature : From 18 to 24 °C
Wet Suit : A 5mm is provided
Fauna : Mediterranean and Sub Tropical

Meer informatie : Tel 00 34 922 86 80 02
Fax 00 34 922 86 06 37
E-mail the Dive Center : divecenter@losgigantesmarina.com
 
 
http://www.tenerifetravel.co.uk/maps/los_gigantes_santiago_map.gif

http://www.losgigantes.com/

http://www.allesovertenerife.nl/los-gigantes.htm
http://www.hln.be/hln/nl/2/Reizen/article/detail/1463594/2012/07/03/Ontdek-het-andere-Tenerife-zonder-zonnekloppers.dhtml

 

Wandelen door Parque Rural de Teno

Een landelijk paradijs op Tenerife

Wandelen door het Parque Rural de Teno (landschapspark Teno) is als wandelen op een eiland in een eiland. Deze bergketen, die hoger is dan 1.300 meter, bestrijkt de gehele westelijke punt van het eiland Tenerife en is bijna helemaal omringd door de zee. Eigenlijk was Teno van oorsprong een klein afgescheiden eilandje dat later samen met andere eilanden het eiland dat nu Tenerife heet, heeft gevormd.

Dit relatieve geografische isolement heeft ervoor gezorgd dat er in de ravijnen en nauwe valleien een biodiversiteit, architectuur en bijzondere gewoonten bewaard is gebleven die men niet of nauwelijks aantreft in het Tenerife van de resorts en het massatoerisme.

Natuur en tradities in de bergen van Teno

Komende langs de verticale kliffen van het Parque Rural de Teno, geniet men onder andere van bladerrijke laurierbossen op de Monte del Agua en prachtige struikgewassen van cactusachtige planten in het monumentale ravijn van Masca. De nauwe relatie tussen de natuur en de lokale bergbevolking is één van de thema's in het bezoekerscentrum van het park dat in het dorp El Palmar staat. Daar kan men informatie krijgen over de 13 wandelroutes die perfect aangegeven worden in het park en over de beste plaatsen waar lokale producten gekocht kunnen worden.

Info en foto's zie: http://www.hallocanarischeeilanden.com/natuurgebieden/tenerife/parque-rural-de-teno/