Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Playa de La Arena

 

Het met blauwe vlag gequoteerde (is zuiverste water), goed uitgeruste en zeer goed onderhouden Playa de La Arenastrand met het authentieke fijne zwarte lavazand, ligt in de bescherming van een mooie baai van 140m lang op 40m diep.

De meeste uren zonneschijn van Tenerife zijn hier gemeten.

Het ligt op 5 minuten wandelen van de Plaza Publica, langs de kusthoofdweg. Er is een speciaal pad gemaakt om met de rolstoel op het strand te komen.

 Ligstoelen, parasols te huur aan 3€. Professionele redders aanwezig. Omringd met talrijke restaurants, bars, cafés en winkeltjes. Met accomodatie van kleedkamers, toiletten, douches, voetdouches, telefooncel, ...

Vanop het strand kan je het naburige eiland La Gomera zien en soms het eiland Las Palmas. Aan de rechterkant zie je de hoge kliffen van Los Gigantes.

Tegenover het strand aan de andere kant van de straat ligt het V.V.V. infokantoor waar je info, kaarten en wandelmappen kan krijgen.

Als je de onderwaterwereld wil leren kennen, kan je aan de rechterkant van het strand met de snorkel, scholen salema en lubinas (zeebaars) zien. Wees voorzichtig met eventuele stromingen en de rotsen. Er is een duikschool (scuba dive) tegenover Playa de la Arena, waar je materiaal kan huren of les kan krijgen.


Toelichting criteria "Blauwe Vlagstrand". Hieronder de criteria voor de stranden. U treft hieronder een korte versie aan.

Stranden

  • het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
  • het strand wordt super schoongehouden
  • op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken
  • reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn op het strand aanwezig
  • ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd 

Mooie fotos en info zie: https://www.beach-inspector.com/de/teneriffa-straende/strand-de_la_arena/playa_de_la_arena
en  http://www.thomson.co.uk/destinations/europe/spain/tenerife/puerto-de-santiago/holidays-puerto-de-santiago.html
Info blauwe vlagstrand op Canarische eilanden zie: http://www.sonniges-teneriffa.de/html/teneinfo_teneriffablaueflagge.php

 

 

 

 
 December 2013 
 
Het Playa de la Arena in Puerto de Santiago is één van de best onderhouden stranden van het eiland, met het voor Tenerife kenmerkende zwarte vulkaanzand.
 
 
Playa de la Arena van op een terrasje
 
  
Alle voorzieningen op het strand aanwezig toiletten, kleedcabines, douches, bar en aan de andere zijde zijn verschillende bars en restaurantjes
 
 
 
 
 
Playa de La Arena vanop het wandelpad langs de kustweg.
Met mooi aangelegd palmbomen parkje
 
 
Puerto de Santiago, Tenerife, Canary Islands
 
 
 
 
 
 
 
Mooie zonsondergang vanaf het strand steeds op de achtergrond het natuureiland La Gomera.
Een nieuw extra deel strand is aangelegd en open sinds begin december 2017, het nieuwe aangelegde pad er naar toe loopt langs het terug geopende Neptuno restaurant en er voor, waar vroeger het helikopterplein was.
 
 
 

 

Onderstroming

Ook op een eiland als Tenerife is het van belang dat je je de vraag stelt 'Waar kan ik best zwemmen?'.
Dit is niet door het gebrek aan plaatsen, maar door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden, omdat op Tenerife werkelijk voor elk wat wils aanwezig is. 
Er zijn veel mogelijkheden als waterparken, zeewater zwembaden, publieke zwembaden, verwarmde zwembaden, kindvriendelijk, naturisten, gehandicaptenvoorzieningen en zand- en kiezelstranden.

Opgelet !!  In de open zee zwemmen moet hier altijd met het veel aandacht en opmerkzaamheid gebeuren.

De Atlantische Oceaan is bekend om zijn sterke stromingen, die ook onder water terug zijn te vinden.


De wateren rond de Canarische Eilanden en Tenerife staan bekend om hun sterke stromingen, met name in het noorden van het eiland, maar ook in het zuiden en zuid-westen moeten die niet worden onderschat. Voor stranden zonder een golfbreker, is het raadzaam om slechts tot aan je middel in het water te gaan. Het gevaar schuilt in de bijzonderheid van de stromingen, de kolkstromingen.

Kolkstromingen zijn terugslaande brandingsgolven en een van de meest voorkomende gevallen van veel  zwemongelukken op de Canarische eilanden. Ze kunnen overal voorkomen waar de brandingsgolven door de rotsen of zandbanken niet vrij kunnen terugvloeien naar de zee. Dat heeft tot gevolg dat het water een andere doorgang moet zoeken en zich dan bundelt. Door deze smalle doorgangen wordt het water met veel meer kracht teruggezogen, terwijl de volgende golven ondertussen al aan land komen. Daarom hebben golfbrekers de hoogste prioriteit bij de keuze van een geschikte familiestrand. Kies ook altijd een strand met bewaking. Dat is het veiligst om zee te zwemmen.

 
 

Playa de La Arena
      

Winkeltjes, bars en restaurantjes tegenover playa de la Arena, s'avonds 

 

         

De promenade en playa de la Arena bij zonsondergang, met de maan aan de hemel.
Je zou het aan de buitenkant van de winkeltjes soms niet zeggen, omdat ze klein lijken en niet echt een etalage hebben, maar binnen in zijn ze ruim en velen hebben mooie spulletjes en kleedjes, zelfs merkenkleedjes.

     

Als je Puerto de Santiago inrijdt via Playa de la Arena richting Los Gigantes, vanaf de kustweg.